Lebukott az embercsempész

A rendőrök egy szerb honosságú gépkocsi vezetőjét fogták el, aki a gyanú szerint nyolc illegális migránst akart Ausztriába juttatni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján ellenőriztek egy szerb honosságú gépkocsit, 2020. február 12-én 16 óra 25 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben, a szerb sofőrön kívül további nyolc fő – magát szír állampolgárnak valló – férfi utazott.

A kocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott, magukat szír állampolgárnak valló férfiakat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szerb sofőr elszámoltatása folyamatban van.

police.hu


Hasonló cikkek