Lecsapott az országra a hidegfront: a havazásra sem kell sokat várni

A hét elején erős szélfúvásra számíthatunk, még a hétvégére megérkezhet az idei év első igazi hóesése.

Szerda reggel figyelmeztető előrejelzést adott, ki az OMSZ erős széllökések miatt. Sopron és Szeged területén akár 60-85 km/h viharos szélre is lehet számítani. Délutántól kezdve egészen estig egy-egy kisebb hózápor is előfordulhat, de ez várhatóan – néhány centiméteres vastagságban – csak a magasabb területeken marad meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. Késő estére -2, +2 fokra hűl le a levegő.

Csütörtökön felhős időre számíthatunk, helyenként hózápor is lehet. Az erős szél elsősorban a Dunántúlon viharossá is válhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható.

Pénteken nem sokat változik majd az időjárás, továbbra is felhős, szeles idő várható. Az átlaghőmérséklet – 3 és + 3 fok között lesz majd.

Hétvégén aztán jöhet az év első nagyobb havazása, ugyanis északnyugat felől kiadós csapadék érkezhet, ami leginkább hó formájában hullik majd.

Szombaton borult idő lesz, országszerte várható havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -4 fok között alakul.

Vasárnap is készülhetünk kisebb havazásra, hózáporra. Az északnyugati szél miatt esetleg helyenként hófúvásra is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.

A hétvégén várható hó mennyisége még nagyon bizonytalan. A legfrissebb információk szerint országszerte többfelé hullhat 5 centi körüli hó, míg a magasabban fekvő helyeken akár 10 centi is leeshet.

Forrás: OMSZ


Hasonló cikkek