Lecsapta a szembejövő visszapillantóját, majd elhajtott az eltiltott motoros

Egy 52 éves férfi okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki az ütközés következtében.

Vizslás belterületén közlekedett 2021. augusztus 7-én 16 óra körül motorkerékpárral egy ismeretlen személy, amikor az egyenes útszakaszon a szemközti forgalmi sávba áttért, ahol nekiütközött a vele szemben haladó személygépkocsi visszapillantótükrének, amely az ütközés során szilánkjaira törve az ablakon keresztül az utastérbe hullott. A vétlen autóban utazó három személy a balesetben nem sérült meg. A balesetet okozó sofőr megállás nélkül továbbhajtott az ütközést követően, azonban a rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és augusztus 9-én elfogták az 52 éves kazári lakost.

A rendőrök a nyomozás során megállapították azt is, hogy a férfi a motorkerékpárral a baleset során hatósági jelzés nélkül vett részt a forgalomban, ugyanis a hatóság tagjai a motor rendszámát egy korábbi ellenőrzés során bevonták. A sofőr ezen kívül vezetői engedéllyel sem rendelkezett, mivel a Salgótarjáni Járásbíróság és a Balassagyarmati Törvényszék a járművezetéstől véglegesen eltiltotta.

A férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy a motorkerékpárral Mátraszele belterületén 2021. június 15-én úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. A járőrök a motorost a helyszínen ellenőrizték, amely során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

A kazári lakos ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egyedi azonosítójellel visszaélés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, valamint cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folyat eljárást. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezték az illetékes ügyészégen.

police.hu


Hasonló cikkek