Leégett az Új Tanyacsárda egy része

Péntek délután a felsőlajosi Tanyacsárda Kemencés házában tűz ütött ki amely miatt a mindenki által kedvelt rendezvényterem pillanatok alatt leégett. Az étterem úgy nyilatkozott hogy bár nagyok a károk, az étterem mégis továbbüzemel.

 

A Kemencés ház leégett

 

A tűzoltók öt vízsugárral igyekeztek a tüzet megfékezni de érkezésük előtt az ott dolgozók már porral oltóval igyekeztek megfékezni a lángokat mielőtt az továbbterjedhetett volna az étterem többi részére. A kitartó munka eredményeképpen igaz a Kemencés ház leégett viszont a többi rész sértetlen maradt, de a kár így is körülbelül 500 millió forintra tehető.

A faházas büféként indult vendéglátóhely mára hazánk egyik leghíresebb éttermévé nőtte ki magát: hírét már messze elvitték az ország minden tájáról érkező hazai, valamint a külföldi vendégek.Az Utazó Magazin és a testvérportálja, AzÜzlet.hu olvasói, turisztikai szakemberek és utazó üzletemberek szavazatai alapján „Az év magyaros étterme” 2020-ban és 2019-ben a Tanyacsárda lett. 2019-ben (4. alkalommal) a Magyar Turizmus Minőségi Díjat kapta meg a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. 2017-ben a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított, „Az év vendéglátója” díjat nyerte el.

 

Az Új Tanyacsárda közel 30 éve áll a vendégek szolgálatában

 

A csárda magyaros jellegű, kitűnő konyhája joggal érdemelte ki az „Év vidéki étterme” díjat (1999, 2002, 2004, 2006, 2008, 2011), s a cég emellett számos gasztronómiai versenyen és kiállításon nyert nemzetközi elismerést (Védnöki tábla, Aranybika, Chevalier- Maison de Qualité, Chaîne des Rôtisseurs, Top 10). A vendéglátó szakma a Tanyacsárda éttermet Magyarország legjobb éttermei közé választotta és 2005-ben a maximális három csillaggal tüntette ki.

 

 

Az Új Tanyacsárda közel 30 éve áll a vendégek szolgálatában. Lajosmizse Budapest felé eső részén található, mintegy 50 hektárnyi területen. Az idelátogató vendégek a híres magyaros ízek mellett a hagyományokat idéző programok közül is választhatnak: a magyaros folklórprogram és a látványos táncszínházi produkció – Folkshow – megtekintése érdekes látnivaló a hazai és a külföldi vendégek részére egyaránt. Itt lehetőség van romantikus utazásra nosztalgiagőzössel vagy nosztalgia busszal; ökör-, malac- és csirkesütésre nyárson; parasztlakodalmas folklórműsorra és részesei lehetnek egy amolyan igazi magyaros gulyáspartinak is.

Prokop S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek