Lefejezték a kisded Jézust egy betlehemi installáción Angliában

Egy angliai településen, Ilfordban szétrombolták a helyi Betlehemet, amit azért állítottak fel, hogy emlékeztessék az embereket a karácsony igazi jelentésére.

Valaki(k)nek nem tetszett az ilfordi karácsonyi Betlehem. Szűz Máriát és Józsefet felrúgták, a kis Jézust pedig lefejezték, mindezt még pénteken, három nappal karácsony előtt.

Egy helyi lakos szerint, ha az installáció nem a keresztény vallást jelképezné, hanem egy másik valláshoz tartozott volna, akkor nagy lett volna a felháborodás és már rég helyrehozták volna a károkat.

A városháza azért nem hozta rendbe a Betlehemet, mert nem ők állították fel, hanem a brit pakisztáni keresztény közösség.

“Sajnos nem tudunk beszerezni egy új Betlehemet időben, karácsony előtt. Jövőre viszont egy még nagyobbat fogunk felállítani”

– mondta BPCA, a brit keresztény pakisztáni szervezet vezetője.

A vandálokat még mindig keresik, a helyi lakosokat pedig arra kérik, ha valaki rendelkezik információval a bűncselekményről, akkor keresse fel őket.

Az  Ilford Recorder újság tavalyi felmérése szerint a helyi lakosok többsége szeretné, ha Betlehemet állítanának fel a településen, valószínűleg idén ezért döntött úgy az egyik keresztény közösség, hogy meglepi egy Betlehemmel a település lakóit.

Forrás: 888.hu