Legalább 30 ezer ember igényelte a nagycsaládos autóvásárlási támogatást

Novák Katalin a Facebook-oldalán közzétett videójában árulta el: a nagycsaládos autóvásárlási kedvezményt igénylők száma elérte a 30 ezret. A 2019. július 1-jén életbe lépett támogatást azok vehetik igénybe, akik nagy családban élnek, vagy már várják a harmadik gyereküket.

A régi, rossz, használt autó lecserélésében segít ez a lehetőség, ezáltal elérhetővé válik az arra rászorulóknak egy legalább hét személyes személyautó vásárlása is. Az autó vételárának felét, maximum 2,5 millió forintot kaphatnak meg az igénylők támogatásként.

Ezt az összeget nem szükséges megelőlegezni, hiszen a Magyar Államkincstár közvetlenül átutalja a pénzt. E kormányzati intézkedés arra irányul, hogy a nagycsaládosok életét megkönnyítsék – fejtette ki Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin ismertette, hogy jelenleg, a vírus idején is elérhető ez a támogatási lehetőség, és arra biztatta a nagycsaládosokat, illetve a nagycsaládot tervezőket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. Jelezte, hogy 2022 végéig garantáltan elérhető lesz ez a támogatás az érintettek számára.


Hasonló cikkek