Legkorábban ősszel döntenek a vádalkuról a Valko-gyilkosság ügyében

Legkorábban ősszel dönthet a Bazini Járásbíróság a bűnösség megállapításával és a büntetéssel kapcsolatos vádalkuról, amelyet Jozef Kandera, a főügyészség ügyésze javasolt a Valkó-ügyben betöréssel vádolt Jaroslav K-nak.

„Dönteni majd akkor tudok, ha áttanulmányoztam a teljes, 19 kötetes, összesen 5038 oldalas dokumentumot.” – mondta a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivőjén keresztül a Bazini Járásbíróság bírója.

Jaroslav K.-t Ernest Valko, a közismert ügyvéd meggyilkolásának ügyében betöréssel vádolják. „Jaroslav K. nagymértékben segítette a hatóságok munkáját a Valko-gyilkosság felderítésében. Az ő segítsége nélkül nem tudtuk volna tisztázni az ügyet. A sértett házában végzett nyomozás eredménye alátámasztotta azt, amit Jaroslav K. vallott.” – mondta Kandera főügyész.

Jaroslav K. azt vallotta, hogy Jozef R. lőtte le Ernest Valkot. Az ügyész 7 év és 2 hónap szabadságvesztés kiszabását javasolta Jaroslav K-ra. A büntetését egy közepesen szigorú büntetés-végrehajtási intézetben töltené le. Jaroslav K-t már 2007-ben is elítélték betörés miatt. A Garamszentekreszti Járásbíróság 6 év és 8 hónap letöltendő büntetést szabott ki rá.

Ernest Valkot limpaki (Limbach) házában gyilkolták meg 2010-ben. A több mint nyolc évig tartó vizsgálat után két gyanúsított, a 43 éves Jozef R. és a 45 éves Jaroslav K. elleni vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség. A rendőrség szerint a tettesek be akartak törni Valko házába. Miután Ernest Valko hazaérkezett, behatoltak a házba, és Jozef R. mellbe lőtte az ügyvédet, aki belehalt a sérülésbe.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek