Légycsapóval verte meg gyermekét az anya

A Debreceni Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen az anya ellen, aki három éves gyermekét egy légycsapó nyelével sokszor megütötte.

A vád szerint a vádlott három éves gyermekének édesapjával élt élettársi kapcsolatban Hajdúsámsonban, majd a kapcsolat megromlása után az anya 2018 márciusában a gyermekkel együtt elköltözött. A vádlottnak az élettársi kapcsolat megszakadása után érzelmileg megváltozott a kapcsolata a gyermekkel, rendszeresen ingerülten és türelmetlenül viselkedett, gyakran megütötte nevelési célzattal.

2018. június 18-át megelőzően, pontosan meg nem határozható időpontban, egy este a gyermek kiborította az elé tett vacsorát, amin a vádlott feldühödött és egy műanyag légycsapó nyelével legalább tizenöt – húsz alkalommal a kiskorút testszerte megütötte. A sértettnek a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

A gyermeket az édesapa 2018. június 18-án vitte magával láthatásra, amikor észlelte a rajta lévő sérüléseket, ezért orvoshoz vitte, illetve az anya cselekményét bejelentette a rendőrségen.

Az illetékes rendőrkapitányság először ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a vádlottal szemben. Majd a Debreceni Járásbíróság a polgári jog szabályai szerint az anyával szemben húsz napra megelőző távoltartást rendelt el és akként döntött, hogy ezen idő alatt a gyermek az édesapa háztartásába kerül.

Az anya cselekményével a szülői felügyeleti jogából eredő nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel a kiskorú gyermek testi, értelmi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. A sértett életkorából adódóan a Büntető Törvénykönyv rendelkezése értelmében védekezésre képtelen személynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

ugyeszseg.hu
http://ugyeszseg.hu/legycsapoval-verte-meg-gyermeket-az-anya-vademeles/

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek