Legyűrte a Fradit a DVTK

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Diósgyőri VTK az FTC ellen játszott Debrecenben. A mérkőzés 2-1 arányban a piros-fehérek győzelmével zárult, ami azt jelenti, hogy a Diósgyőrnek 3,5 év után sikerült legyőznie a Ferencvárost.

Nem kellett sokat várni a meccs első góljára, amit a 9. percben Böde Dániel szerzett, kissé összezavarva ezzel a DVTK focistáit. Negyedóra elteltével aztán kezdtek a diósgyőriek is éledezni, amit már az egyre komolyabbá váló helyzetek is jeleztek: Ugrai Roland szabadrúgását, aztán Diego Vela kísérletét, majd Óvári Zsolt lövését is védenie kellett Dibusz Dénesnek. Érett az egyenlítő találat, de csak a második játékrészben tudták megörvendeztetni szurkolóikat a Diósgyőr labdarúgói. Akkor viszont igen rövid idő,

három perc alatt született két találat: előbb Dušan Brković, majd Florent Hasani talált bele az FTC hálójába, eldöntve így a végeredményt.

Győzelem!

Mindkét csapat drukkerei kitettek magukért, és remek hangulatban zajlott a játék. Eredetileg ezzel a mérkőzéssel nyitották volna meg a diósgyőriek új stadionját, ám azon még munkálatok zajlanak, ezért kellett a foci szerelmeseinek Debrecenbe utazniuk. Ha szükség lesz rá, akkor – a soron következő néhány hazai mérkőzésüket – a megyén belül, Mezőkövesden játsszák majd a diósgyőriek.

(Fotók: Mocsári László/ dvtk.eu)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek