Lehallgatott újságírók – Richter távozását követeli az OĽaNO

Az OĽaNO ellenzéki mozgalom képviselői felszólították Peter Pellegrini kormányfőt, hogy hívja vissza hivatalából Ján Richter munkaügyi minisztert (mindketten Smer-SD) az újságírók lehallgatásának ügye miatt.

A Munka-, Szociális- és Családügyi Központ egyik volt osztályvezetőjének, Juraj Škrípnek ugyanis köze lehet az ügyhöz, mivel évekkel ezelőtt állítólag ellenőröket küldött Monika Tódová házába. A vezető hivatalnok egy héttel ezelőtt mondott fel. „A munkaügyi központ egy alárendelt szervezet, teljes mértékben a munkaügyi miniszter felel érte. Richter nem mentegetőzhet azzal, hogy nem ő a felelős a történtekért.” – jelentette ki Veronika Remišová, az OĽaNO frakcióvezetője. A munkaügyi központ által vétett hibákat a minisztérium megpróbálta eltussolni.

Ráadásul nagyon valószínű, hogy az ellenőrzést valójában Marián Kočner intézte el az állami hivatalon keresztül, aki ellen a Kuciak gyilkosság megrendelésének ügyében folyik eljárás. „Az állami intézmények kihasználása az olyan emberek elleni küzdelemre, akiket gyilkossággal gyanúsított bűnözők kényelmetleneknek tartanak, ahhoz mérhető botrány, mint amilyen a titkosszolgálattal való visszaélés volt a 90-es években a HZDS és az SNS részéről.” – hangsúlyozta Remišová.

Forrás: bumm.sk, tasr/facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek