Lejátszották a bíróság előtt Szabó Tamás telefonbeszélgetéseit

A bazini Specializált Büntetőbíróságon hétfőn folytatódott a tárgyalás Ján Kuciak újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. A bíróság előtt lejátszották Szabó Tamás és Miroslav Marček, valamint Andruskó Zoltán elítélt közötti telefonbeszélgetéseket.

Először Miroslav Marček és Szabó Tamás magyar nyelvű beszélgetését játszották le. A 2 vádlott arról beszélt egymással, hogy a barátnőik tudni akarják, miből élnek, és ez zavarja őket. Egy másik telefonbeszélgetésben Sz. Tamás azt mondta Andruskónak, hogy zavarják őt a róla terjedő pletykák. Későbbi beszélgetésekben adóügyek is szóba kerültek, ami Marián Kočner vádlott szerint azt bizonyítja, hogy Andruskó Zoltán csalásokból élt.

A telefonbeszélgetések lejátszása után Ružena Sabová, a bírói tanács elnöke felszólította a vádlottat, hogy tegyen vallomást. Szabó ezt megtagadta, így Kočner sem tehette fel neki a kérdéseit. Szabó, aki tagadja a bűnösségét, még januárban vallomást tett a bűnténnyel kapcsolatban.

Az ebédszünet alatt Vladimír Turan, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze reagált Andruskó azon kijelentésére, hogy az újságíró-gyilkosság után Norbert Bödör nyitrai vállalkozó is részt vett a nyomok eltüntetésében. Hozzátette, hogy Andruskó vallomása kevés a vádemeléshez. Daniel Lipšic, a Kuciak-család megbízottja megerősítette, hogy számára nem új ez az információ.

A vád szerint Kočner rendelte meg az újságíró-gyilkosságot, aki azért akart bosszút állni, mert Kuciak a gazdasági jellegű bűncselekményeiről cikkezett.

Forrás: tasr, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek