Magyar lélegeztetőgépek kerültek Dél-Szlovákiába

A magyar kormány által adományozott lélegeztetőgépek a külhoni magyar közösség megsegítése céljából került északra. Az adományt hétfőn vették át Dunaszerdahelyen a Kukkonia Polgári Társulás képviselői.

Az első 6 berendezés Dunaszerdahelyen marad, a többit a lévai, komáromi, érsekújvári, rimaszombati, rozsnyói, nagymihályi, losonci, királyhelmeci, nagyrőcei, tőketerebesi és nagykürtösi kórházak között osztják szét.

Pető Tibor, Magyarország szlovákiai nagykövete elmondta: akárcsak az előző segélyszállítmányok (védőfelszerelések, arcmaszkok) esetében, úgy most is a nemzeti összetartozás volt a fő motiváló erő. „A döntés előtt készült egy felmérés, melynek keretében megvizsgáltuk, az egyes kórházaknak hány ilyen berendezésre lenne szükségük ahhoz, hogy el tudják látni a pácienseiket.” – tette hozzá.

A magyar kormány segítségét megköszönte Világi Réka, a Kukkonia PT képviselője mellett Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter is.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: bumm.sk

Fotó: Kukkónia PT


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek