Lélegeztetőgépeket vásárolt a kórházaknak a szlovák állam a Chirana Medicaltól

Lélegeztetőgépeket vásárolt a kórházaknak az állam a Chirana Medical Stará Turá (Ótura) cégtől – közölte a szlovák egészségügyi minisztérium.

“Az első szállítmányból 40 gépet osztanak el a kórházak között, a második szakaszban további 110 lélegeztetőgépet szállítanak ki. A fennmaradó 150 berendezést is a lehető legrövidebb időn belül leszállítják” – tájékoztatott a minisztérium kommunikációs részlege.

A környező országok tapasztalatai alapján az egészségügyi minisztérium megtalálta a legmegfelelőbb eszközöket, amelyek megbízhatóan használhatók a COVID-19 betegségben szenvedő páciensek lélegeztetésére. Márciusban több mint 1000 lélegeztetőgép volt az országban, de ezek közül csupán 450 volt alkalmas a koronavírussal fertőzött betegek ellátására.

Igor Matovič miniszterelnök április elején írta alá a 300 berendezés vásárlásáról szóló megállapodást a Chirana Medical céggel.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR / AP


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek