Léleksimogató filmek – A leggyorsabb indián

Napjaink lélekfacsaró világában, amikor egyre nagyobb méreteket ölt körülöttünk a durvaság, az érzéketlenség, a kíméletlenség és a közöny, létfontosságú, hogy időnként valaki, vagy valami megcirógassa a lelkünket. A Léleksimogató filmek című sorozatunkban olyan filmeket ajánlunk, amelyek garantáltan hozzátesznek valami pluszt az ember életéhez.

“Ha nem mész, mikor kell, az idő megy el melletted” – egy film, ami megtanítja nekünk, hogy sosincs késő megvalósítani az álmainkat.

A 2005-ben bemutatott, valós történeten alapuló új-zélandi-amerikai-svájci-japán életrajzi film alkotói a legendás sebességrekorder, Burt Munro életének legjelentősebb állomását vitték filmvászonra sir Anthony Hopkins főszereplésével. A kétórás film Új-Zélandon és az Egyesült Államokban játszódik, az 1960-as években.

Burt Munro – akinek egész élete a negyvenkét éves Indian márkájú motorja körül forog – huszonöt éves álma megvalósításába kezd, amikor új-zélandi otthonából elindul az Egyesült Államokba, hogy részt vegyen a bonneville-i sós síkságon rendezendő gyorsasági versenyen. Útja nem mentes a problémáktól, de szerencsére a jó szándékú, segítőkész emberektől sem, így Burt a számtalan megpróbáltatás után végre rajthoz állhat.

Annak ellenére, hogy a történet nem nélkülözi a drámai elemeket sem, a filmet végigkíséri a pozitív hangulat, valamint az optimista és derűlátó szemléletmód. Felemelő, olykor egyenesen megható érzés szembesülni azzal, hogy úton-útfélen találkozhatunk jó emberekkel a nagyvilágban. A film megtanítja nekünk azt, hogy sosincs késő ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmainkat, illetve azt is, hogy ha valamit nagyon akarunk, akkor azt el is tudjuk érni. Az első perctől kezdve magával ragadó, szívet melengető alkotást nem csak a motorsport szerelmeseinek ajánljuk.

 Fotó: motorcycle-usa.com


Hasonló cikkek