Léleksimogató filmek – Heidi

Napjaink lélekfacsaró világában, amikor egyre nagyobb méreteket ölt körülöttünk a durvaság, az érzéketlenség, a kíméletlenség és a közöny, létfontosságú, hogy időnként valaki, vagy valami megcirógassa a lelkünket. A Léleksimogató filmek című sorozatban olyan filmeket ajánlunk, amelyek garantáltan hozzátesznek valami pluszt az ember életéhez. 

“Amire nagyon vágyik az ember, az előbb-utóbb mindig teljesül, csak akkor nem, azt hiszem, ha amire vágyik, nem válik javára.”

Az 1993-ban bemutatott, több mint háromórás amerikai családi film főszereplője Heidi, még kisbabaként elveszíti szüleit egy tragikus balesetben. A kislányt a nagynénje veszi magához, aki évekkel később úgy gondolja, eleget foglalkozott a kis Heidivel, ezért elviszi őt a gyermek svájci Alpokban élő nagyapjához. A magának való Tobias megszelídítése nem kis feladat, ám Heidi időt és fáradságot nem kímélve, a tiszta, gyermeki szeretet erejével utat tör barátságtalan nagyapja zord szívéhez. Amikor később a kislányt nagynénje “eladja” egy jómódú apa beteg lánya mellé társalkodónőnek, ő lelkiismeretesen eleget tesz a feladatának, de nagyon vágyik vissza a városból a hegyekbe, szeretett nagyapjához. Mélyen megérinti azonban új barátnőjének sorsa, ezért hosszú ideig őrlődik csendben, magában, mígnem végül ő is megbetegszik. A család orvosának javaslatára az apa, Heidi gyógyulását szem előtt tartva, egy hónapra visszaküldi a kislányt a svájci Alpokba, aki nem egyedül érkezik az öreg Tobias házába.

A svájci születésű írónő, Johanna Spyri regényén alapuló, csodálatos környezetben játszódó filmből megtudhatjuk, hogy mire képes a jóság és a szeretet.

Kép forrása: amazon.com


Hasonló cikkek