Léleksimogató filmek – Téli mese

Napjaink lélekfacsaró világában, amikor egyre nagyobb méreteket ölt körülöttünk a durvaság, az érzéketlenség, a kíméletlenség és a közöny, létfontosságú, hogy időnként valaki, vagy valami megcirógassa a lelkünket. A Léleksimogató filmek című sorozatban olyan alkotásokat ajánlunk, amelyek garantáltan hozzátesznek valami pluszt az ember életéhez. 

“A varázslat mindenütt körülvesz minket, csupán keresnünk kell, fürkészni figyelmesen.” 

A 2014-ben bemutatott, egész estés amerikai misztikus dráma New York városában játszódik, 1916-ban. Főszereplője a mestertolvaj Peter Lake (Colin Farrell), aki egy betörése alkalmával találkozik a gyönyörű, vörös  hajú Beverly Pennel (Jessica Brown Findlay).  A terv, miszerint Peter kirabolja a család széfét meghiúsul, helyette a lány ejti rabul a tolvaj szívét. Beverly tüdővészben szenved, csak hónapjai vannak hátra. Tudjuk, hogy léteznek csodák, a kérdés csak az, hogy egy mestertolvajnak sikerülhet-e – igaz szerelme segítségével – elrabolni egy életet a halál elől. Vagy lehet, hogy más módon kell beteljesítenie a saját csodáját? Peter Lake a gonoszt képviselő Pearly Soamesszal (Russel Crowe) folytatott küzdelmét követően hirtelen napjaink New Yorkjában találja magát, ahol egy sorsfordító találkozásnak köszönhetően megtudja, mi is valójában az ő küldetése itt, a Földön.

A fantasztikus elemeket sem nélkülöző, a jó és a rossz állandó küzdelméről, az igaz szerelemről és a csodák létezéséről szóló alkotásban feltűnik az Oscar-díjas Jennifer Connelly és William Hurt, valamint – Lucifer szerepében – Will Smith is.

Fotó: hdqwalls.com

Vélemény, hozzászólás?