Lemondott még egy szlovák miniszter, Matovič új posztja is körvonalazódik

Igor Matovič vasárnap bejelentette, hogy lemond kormányfői tisztségéről, de ennek fejében Richard Sulík gazdasági miniszter, Juraj Šeliga parlamenti alelnök és Mária Kolíková igazságügyi miniszter távozását kérte.

Zuzana Čaputová államfő Sulík lemondása után elfogadta Mária Kolíková igazságügy-miniszter lemondását is. A tárcát ideiglenesen Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes, beruházásokért, regionális fejlesztésekért és digitalizálásért felelős miniszter fogja vezetni.

Matovič hangsúlyozta, hogy kormányfői tisztségéről lemond, de nem arról, hogy továbbra is a kormány tagja maradjon. A kormányfő hétfőn találkozott Boris Kollár házelnökkel, akinek tudomására hozta, hogy melyik funkciót szeretné betölteni.

Matovič a korrupcióellenes harcért felelős miniszterelnök-helyettes posztját „nézte ki” magának. Budaj szerint ez az a terület, amiben a jelenlegi kormányfő valóban kiteljesedhetne, elvégre több 10 éve sikeresen folytatja a harcot a korrupció ellen. Új posztjáról állítólag már a koalíciós partnereivel is beszélt.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR/AP


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek