Lengvarskýnak 232 millió eurót kell megspórolnia az egészségügyi biztosításokon

A szlovák állam idén kevesebbet fizet a saját biztosítottjainak. Ezzel kapcsolatban Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter azt mondta, az egészségügyi ellátás Szlovákiában semmilyen esetben sem kerül veszélybe.

A jelenlegi adó-előrejelzés szerint az állami kötvénytulajdonosoknak fizetendő összeget több mint 232 millió euróval, 1,2 milliárd euróra kell csökkenteni.

Az állam egészségbiztosítást fizet például az időseknek, a gyermekeknek, a diákoknak, a szülési szabadságon lévő nőknek és a munkanélkülieknek. A Pénzügyminisztérium azt is kijelentette, hogy az állam az egészségbiztosítási törvénynek megfelelően folyamatosan biztosítja a megfelelő finanszírozást, és mindig figyelembe veszi a gazdasági fejlődést.

Hozzátette, hogy „semmit sem vesznek el az egészségügytől, csak akkora halasztják, amikor arra szükség lesz.” A Pénzügyminisztérium emlékeztetett arra, hogy az állami költségvetésből idén csaknem kétmilliárd euró jut az egészségügynek. „Ez a történelem legmagasabb összege, 2019-hez képest 63 százalékos növekedést jelent.”

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: aktuality.sk, TASR, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek