Leonardo DiCaprio híres szerepe, Gatsby Miskolcon

Új bemutatójában a Miskolci Balett F. Scott Fitzgerald, világhírű amerikai író 1925-ös regényét, A nagy Gatsby-t dolgozza fel.

A történet a húszas évek Amerikájában játszódik, a keleti partvidéken, ahol a felső tízezer tagjai fényűző estélyeken ünneplik mérhetetlen gazdagságukat. A fiatal és jóképű Jay Gatsby is közéjük tartozik, ám róla hamar kiderül, hogy nem az, akinek elsőre látszik.

A darab a pénz és a hatalom utáni fékevesztett hajszáról, valamint egy éveken és kontinenseken átívelő szerelemről szól. Számos filmfeldolgozása létezik, egyik leghíresebb a 2013-as, melyben Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan játszotta a két főszerepet.

November 6-ától a Kamaraszínházban tekinthető meg a Miskolci Balett legújabb produkciója, A nagy Gatsby. A húszas évek szédítő ritmusaira, füstös dzsessz és érces szvingjére épülő romantikus pop art táncjátékot Kulcsár Noémi rendezi és koreografálja. A főbb szerepekben Szabó Leventét, Medvecz Marcellt, Tokai Ritát, Csere Zoltán láthatjuk. Külön érdekessége az előadásnak, hogy Ullmann Mónika színművésznőt ezúttal táncosként is megcsodálhatja a közönség.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek