Leonardo DiCaprio már inkább állat, mint ember

Megérkezett a The Revenant című bosszúwestern első előzetese, és most nehéz megtalálni a megfelelő szavakat a látottak méltatására. Mintha felkentek volna a falra, még mindig szédelgek. A történet nem is lehetne egyszerűbb: Leonardo DiCaprio egy prémvadászt alakít, akit megtámad egy medve, a társai pedig cserbenhagyják a vadon közepén. A megvalósítás viszont szemkápráztatóan egyedi.

Mint Az ember gyermekében vagy a Saul fiában, itt is a harcok sűrűjében forog a kamera.

A Birdman rendezője, Alejandro Gonzalez Inarritu számítógépes trükkök nélkül, Kanada az érintetlenhez nagyon közel álló természeti tájaiban vette fel a filmet, és az állandó operatőrével, Emmanuel Lubezkivel odáig mentek a valósághűség megteremtésében, hogy nem használtak mesterséges fényforrásokat, így csak nappali világosságnál tudtak forgatni. Az már most is látszik a szürkeségbe olvadó, kegyetlenséget sugárzó képeken, hogy egy elképesztő módon hatásos filmet hoztak létre.

 

 

A The Revenant-ot december 25-én mutatják be Amerikában, Európa számos országába januárban érkezik meg a film, a magyarországi premier időpontjáról egyelőre nincs információnk.

http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20150424-akik-lattak-maris-oscart-kialtanak-the-revenant-leonardo-dicaprio-tom-hardy-alejandro-inarittu.html

 


Hasonló cikkek