Lesz állandó, ingyenes antigéntesztelés Párkányban

Az egészségügyi tárca legújabb pályázati feltételeinek megfelelnek és fel vannak készülve, úgyhogy lesz állandó ingyenes antigéntesztelés Párkányban – közölte lapunkkal Czékus András a Nyitra megye alá tartozó poliklinika igazgatója.

Napokon belül állandó, ingyenes antigénteszt-állomást létesítenek a városban, a Nyitra megye alá tartozó rendelőintézet épületében – értesült lapunk Czékus Andrástól, az intézmény igazgatójától. „Az előírások szerint minden, 5000 lakost meghaladó településen lehet ilyen szolgáltatást létesíteni. A hét 5 napján, napi 8 órában. A tesztelésért nem kell fizetni. – részletezte az igazgató.

„A teszteket az állam biztosítja, a fertőtlenítőszereket, a védőöltözékeket, járulékos eszközöket, a helyiségeket mi adjuk. Az állam fizet nekünk a szolgáltatásért és fizeti a személyzet munkját is, persze“ – tette hozzá az igazgató. Az elvégzett tesztek számát illetően már nincs napi minimális limitmegkötés sem, de a pályázó arra is fel kell legyen készülve, hogy akár napi 250 tesztet is el tudjon végezni.

Párkányban és vonzáskörzetében összesen több, mint 20 ezer ember él, itt a nemzetközi határátkelő is, rengetegen járnak Magyarországra dolgozni, tehát mindenképp szükség volt egy ilyen állandó tesztelőhelyre. Annál is inkább, mert a járási székhely, Érsekújvár messze van.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek