Lesz sörfesztivál Miskolcon

Öt éven keresztül szervezte Hajdú Péter és stábja a Miskolci Sörfesztivált, az elmúlt hetekben azonban arról szóltak a hírek, hogy idén elmarad a rendezvény. A Polgármesteri Hivatal szerdán arról tájékoztatta a sajtót: sikerült megegyezni a Szeptemberfeszt Kft. vezetőivel, így újra lesz sörünnep a borsodi megyeszékhelyen.

Hajdú Péterék 5 évvel ezelőtt, amikor útjára indították a Miskolci Sörfesztivált, célul tűzték ki, ez legyen az ország legnagyobb sörfesztiválja. Öt év alatt több, mint 300 ezer látogató fordult itt meg, 120-nál is több fellépő adott koncertet, és sok ezer liter sör fogyott. Olyan neves külföldi sztárok zenéltek Miskolcon, mint DJ Bobo, az Alphaville, a Boney M, La Bouche, Haddaway, Sabrina, Mr. President, Samatha Fox, a REDNEX, Thomas Anders és a Modern Talking.

Sörcsapolás a tavalyi Miskolci Sörfesztiválon / PTV Fotó: Vona Ildikó

A népkerti helyszín persze sokaknak nem tetszett, mivel késő éjszakába nyúltak a rendkívül hangos koncertek. Májusban Hajdú Péter adta  hírül: nem ő fogja szervezni az eseményt, mert az itteni önkormányzat nem hosszabbította meg a szerződésüket. Úgy tűnik, sikerült megállapodniuk a városvezetéssel, így a VI. Miskolci Sörfesztivál teljes lebonyolítását ismét a Szeptemberfeszt Kft. csapata végzi majd. A borsodi sörünnepre szeptember 8-tól 10-ig kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?