Letartóztatásban a lopással és rablással gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 29 éves lajosmizsei férfi letartóztatását, akit lopással és rablással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. április 19-én a délutáni órákban bement egy Lajosmizse területén található pizzéria udvarába, ahol az ott parkoló lezáratlan gépjárműből ellopta az akkumulátort. A gyanúsított ezzel 7.000 forint kárt okozott.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2021. május 5. napján a reggeli órákban bemászott egy lajosmizsei ingatlan udvarába, majd a ház bejárati ajtaját benyomta és onnan ellopott egy 10.000 forint értékű üres gázpalackot. A gyanúsítottat az ingatlan tulajdonosa  tetten érte és megpróbálta feltartóztatni, azonban a gyanúsított őt fellökte és a gázpalackkal együtt elmenekült a helyszínről.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be, míg a védője az ülésen nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a nyilatkozattételre. A fellebbezést a Kecskeméti Törvényszék bírálja el – írja a HÍROS.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek