Letesztelik a szurkolókat a DAC–Slovan rangadó előtt

A DAC 1904 innovatív és példátlan kezdeményezése: csak negatív COVID–19 teszttel engedik be a szurkolókat a MOL Arénában vasárnap tartandó mérkőzésre.

Összhangban a szlovák közegészségügyi hivatal október 14-én, az új koronavírus terjedését megelőző intézkedésével, melynek értelmében a tömegrendezvények általános tiltása alól kivételt képeznek, azaz megtarthatók azok a rendezvények, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás negatív COVID–19-teszttel rendelkezik.

A DAC 1904 labdarúgóklub 2020. október 25-én visszahozza a rajongókat a MOL Arénába, méghozzá egyedülálló módon: díjmentes COVID–19- antigénteszttel. Szlovákiában mindössze 5 sportágnak engedélyezték, hogy befejezze a ligáját.

A klub a MOL Arénában október 25-én, 16:00 órakor megrendezésre kerülő DAC 1904 – ŠK Slovan mérkőzés szervezése során is mérlegelte a lehetőségeket. Ezért döntöttek úgy, hogy a vasárnapi tétmérkőzés előtt a 2020/21-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak díjmentesen biztosítják a COVID–19-antigénteszt elvégzését. A tesztelés 2020. október 25-én a MOL Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlik majd.

A gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken. Jelenleg 1000 teszt áll a klub rendelkezésére, de dolgoznak azon, hogy tovább növeljék a tesztkapacitást a hétvégi mérkőzés kezdetéig. A mintavételt szakképzett egészségügyi személyzet fogja elvégezni. 10 tesztállomás áll majd a szurkolók részére, ahol az előzetes regisztrációt követően díjmentesen alávethetik magukat a COVID–19- antigéntesztelésnek.

Figyelem! Csak azt a teszteredményt fogadják el érvényesnek, amelyet az általuk biztosított személyzet ad ki. Más típusú tesztet a beléptetésnél nem fogadnak el!

Forrás: parameter.sk

Fotó: Cséfalvay Á. András archív felvétele


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek