Leváltotta a kormány Michal Luciak igazságügyi államtitkárt

A leváltási javaslatot Mária Kolíková igazságügyi miniszter terjesztette a kormány elé. Veronika Remišová miniszterelnök-helyettesnek azonban nem tetszik a miniszter asszony javaslata.

Szerinte Kolíková semmibe veszi a fontos alkotmányos tisztségeket, és bábfiguráknak használja azokat a párton belüli intrikákhoz. Háttérinformációk szerint a miniszter asszony ezzel a lépésével a többség megszerzésére törekszik a parlamenti frakción belül.

Leváltása után Luciak ugyanis visszatér a parlamenti padsorokba, ahonnan értelemszerűen távoznia kell Viera Leščákovának, aki köztudottan Veronika Remišová szárnyához tartozik.

Remišová azt üzente Kolíková „frakciójának”, távozzanak a pártból, ha nem akarnak a párt érdekében dolgozni. „A választópolgárok nem azért küldték őket a kormányba, hogy állandóan csak pártintrikákkal foglalkozzanak, ha rombolni akarnak tegyék ezt a párton kívül.”  – mondta Remišová.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek