Léván és Érsekújvárban is nyílik nagykapacitású oltóközpont

Két újabb nagykapacitású oltóközpont létesül Nyitra megyében – az egyik Érsekújvárban, a másik Léván. Erről hétfőn döntöttek a megyei önkormányzat képviselői. Az új oltóközpontok májusban nyílnak meg, az oltásra hétvégenként kerül majd sor.

A nyitás pontos dátuma attól függ, hogy mennyi oltóanyag fog rendelkezésre állni. Egy-egy oltóközpontban naponta 700-1000 embert terveznek beoltani.

Az érsekújvári oltóközpontot a város tulajdonában lévő császári-királyi lovardában fogják berendezni, a termeket az önkormányzat jelképes összegért adja bérbe. Oltani a városi kórház alkalmazottai fognak, adminisztratív dolgozókról a város gondoskodik. A központ létesítésével és működtetésével járó költségek becsült összege 290 000 euró. „A kezdeményezést Komárom, Nagysurány (Šurany), Gúta, valamint az érsekújvári járásbeli községek polgármesterei is támogatták” – fejtette ki Otokar Klein, Érsekújvár polgármestere.

A lévai nagykapacitású oltóközpont a helyi kórházban létesül. A költségeket hasonlóra becsülik.

Nyitra megyében egyelőre 3 nagykapacitású oltóközpont működik: Nyitrán, Vágsellyén és Párkányban. Az elmúlt hétvégén összesen 5.490 személyt oltottak be. A Nyitra megyei oltóközpontokban beoltottak száma már meghaladja a 20.000 főt.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek