Liberális szervezetek már idehaza is a kisiskolásokat az LMBTQ-ideológiára nevelnék

A Vasarnap.hu birtokába került levél tanúsága szerint egy egyesület körlevelében pedagógusokat, illetve más, kisiskolás korú fiatalokkal foglalkozó szakembereket igyekszik rávenni, hogy tanórák keretében ismertessék meg a fiatal gyerekekkel az LMBTQ-ideológiát. Ehhez elsősorban az ősszel nagy botrányt okozó Meseország mindenkié című propaganda-mesekönyvet és az ahhoz készült foglalkozásterveket, óravázlatokat javasolják felhasználni. Az email emellett egy pályázatot is tartalmaz, amely további óravázlatok írására szólítja fel a címzetteket.

A lap információja szerint a levél a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület levelezőlistáján jutott el sokakhoz, és a „Mesés óratervek” címet viseli. Az emailben azt írják, hogy ezúttal olyan szakemberekhez fordulnak, akik gyerekcsoportokkal, fiatalokkal dolgoznak (például pedagógusok, pszichológusok, iskolai szociális munkások, hitoktatók, ifjúsági segítők stb.).

Balliberális körökben elterjedt volt az a narratíva, miszerint az LMBTQ-mesekönyvvel senkinek nem célja a kisiskolások ideológiai nevelése és befolyásolása. Korábban azt állították, elsősorban progresszív szülőknek és az ő gyermekinek szánta a kiadványt a Labrisz Leszbikus Egyesület, hogy ezen keresztül népszerűsítsék az elfogadást és embertársak szeretetét. Orbán Viktor egy korábbi rádióinterjúban kifejtette, azt szeretné, hogy „hagyják békén a gyermekeinket”, amelyre óriási felháborodás volt a válasz a balliberális sajtó és szervezetek részéről. A levél tanúsága szerint nem volt alaptalan a miniszterelnök aggodalma, és a propagandakönyvnek valóban az a célja, ami miatt a konzervatív körök aggódtak: kisiskolás gyermekeink balliberális, neomarxista ideológiákra való (át)nevelése.

Az emailben említett pályázatot három kategóriában hirdették meg. Alsó tagozatos gyerekek, felső tagozatos diákok és a középiskolás korosztály számára várják a progresszív óravázlatokat. A beküldött anyagból egy Meseország foglalkozásterv-gyűjteményt szeretnének létrehozni, amelyet az Emberi jogi nevelők hálózata (EJHA-hálózat) online felületein terveznek nyilvánosságra hozni. A kategóriánként 1-1 győztes óravázlatot az EJHA őszi konferenciáján tervezik kihirdetni.

Már a kisiskolások sincsenek biztonságban?

A pályázati felhívást tartalmazó körlevél bemutat néhány, már elkészült óravázlatot, melyeket az EJHA weboldalán tették közé. A foglalkozástervek célja, hogy segítséget nyújtson a Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyvben található történetek iskolai keretek között történő feldolgozásában. Mint azt a nyilvánosan is elérhető dokumentum előszavában írják, „A foglalkozásokkal a véleményüket felvállaló, önmagukért és másokért kiálló állampolgárok nevelését kívánjuk támogatni, akik nem tartanak attól, hogy ők esetleg mások az átlaghoz képest.”

Nem titkoltan a kisiskolás gyermekek az elsődleges célpontjaik, szintén a bevezető említi, hogy „javarészt az alsó tagozatra készültek a foglalkozástervek”, ami annyira igaz, hogy a 17 óravázlat közül egyetlen olyan található, amely részben idősebb korosztály számára készült. Az előszó zárómondata az EJHA-hálózat ideológiai hitvallásának is tekinthető. Az abnormalitás propagálásának szép szavakkal való megfogalmazása így hangzik:

„Reméljük, hogy a foglalkozástervek használata segít a diákoknak abban, hogy jobban elfogadják egymást, tiszteletben tartsák a másságot, megértsék, hogy a sokszínűség értékes, hogy az esélyegyenlőség egy jól működő társadalom alapja.”

Habár a dokumentum kihangsúlyozza, hogy senkit nem szabad kötelezni a foglalkozáson való részvételre, érdemes elgondolkodnunk valamin. Egy alsó tagozatos kisgyermek, aki még csak hírből sem tudja, mit jelent a homoszexualitás, vagy a transzneműség, vajon tudni fogja, hogy mi az, amire nemet kéne mondania? Esetleg mer-e egyáltalán nemet mondani osztályfőnökének? Az iskolákban erőteljes alá-fölérendeltségi viszony van jelen a tanár-diák kapcsolatokban, és míg egy lázadó tinédzser talán ellent mer mondani pedagógusának, egy 8-9 éves fiatal esetében ez szinte kizárt dolog.

Jön az átnevelés

A fentiek alapján valószínűsíthető, hogy az LMBTQ-mesekönyvvel a kisgyermekek ideológiai átnevelése/befolyásolása volt a céljuk az elejétől kezdve. A szervezeti összefonódásokat áttekintve jól látható, hogy mind a Labrisz, mind az EJHA és mind a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület több szálon is kötődik Soros Györgyhöz, és az ő nemzetközi hálózatához. Céljaikat egyre kevésbé igyekeznek elrejteni, és mára már az iskolákba is bejutottak. A balliberális-neomarxista propaganda egy karnyújtásnyira került a legvédtelenebb korosztályoktól. A cikket Orbán Viktor miniszterelnök már említett szavaival zárja a vasarnap.hu:

„Hagyják békén a gyermekeinket!”

 

Forrás: Vasarnap.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek