Lillafüred és Miskolctapolca várja a turistákat

Lillafüred a napokban elnyerte a legjelentősebb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát. Az utazni vágyók azért keresik fel a TripAdvisor portálját, hogy megtervezzék és lefoglalják a számukra tökéletes utazást. 12 hónap adatait felhasználva, a vendégértékelések alapján azok a szálláshelyek, látnivalók kaphatják meg a TripAdvisortól a Kiválósági Tanúsítványt, melyek lehetővé teszik a tökéletes utazásokat.

MTI fotó
MTI fotó

Lillafüredet 80 éve nyilvánították klimatikus gyógyhellyé, így idén eséllyel pályázhat arra a gyógyhelyfejlesztési GINOP pályázati forrásra, mely lehetővé tenné, hogy még több látványelemmel várják az idelátogatókat. Két hete kertészekből, városüzemeltetési és turisztikai szakemberekből álló munkacsoport is tartott bejárást az üdülőterületen és összeírta a szükséges karbantartási, javítási munkákat, majd azt követően megkezdte a felújítást.

Már nem kell sokat várni és Miskolctapolca szabadtéri strandfürdője újra fogad vendégeket. Több mint 10 év után megint lesz a Barlangfürdőn kívül is fürdési lehetőség a neves üdülőhelyen. Az egy évtized alatt alaposan lepusztult Miskolctapolcai Strandfürdő több szakaszból álló felújításának első része- benne az úszó- és a családi medencével, valamint az új wellness-központtal- május 30-án készül el, így jövő szombattól ismét jöhetnek ide a látogatók.

Miskolctapolcai strand PTV Fotó: Vona Ildikó
Miskolctapolcai strand
PTV Fotó: Vona Ildikó

Hasonló cikkek