Liu Shaoang aranyérmet nyert a debreceni Eb-n

Aranyérmet szerzett a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa bajnokságon Liu Shaoang, 1500 méteren. Testvére, az utolsó körben elcsúszó Liu Shaolin Sándor hetedik lett a mezőnyben.

A férfi 1500 méteren (13,5 kör) pénteken mind a három magyar kiharcolta az elődöntőt.  Liu Shaolin Sándor az első futamban indult,  most is higgadtan versenyzett, végig a második-harmadik helyen haladt. Az utolsó körökre besorolt a holland Itzhak de Laat mögé, és ezt a pozíciót meg is védte a célig, tisztán továbbjutott a második helyen.

A második elődöntős futamban Liu Shaoangnak nem volt egyszerű dolga, két olasz próbált összedolgozni ellene, a holland Breeuwsma és az orosz Szitnyikov is támadta, Egy rövid időre a negyedik helyre is szorult, de az utolsó három körben megrázta magát, óriási tempóra kapcsolt, és ugyan nagyobb íveket vett, de képtelenek voltak vele tartani az iramot, demoralizáló különbséggel nyerte futamát.

A harmadik elődöntőben startoló Krueger Cole az első ezer méteren próbált kezdeményezni, az utolsó 500 méteren viszont leghátra szorult a hétfős mezőnyben, úgy lett ötödik, hogy két versenyző az utolsó körben kicsúszott és beleszállt a falba.

Forrás: MTI


Hasonló cikkek