Liz Truss: hibáztam, elnézést

Miniszterelnöksége első hónapja messze nem volt tökéletes, de már kijavította a hibákat – gyakorolt önkritikát egy interjúban Liz Truss.

 

 

A brit kormányfő azután nyilatkozott, hogy leváltotta pénzügyminiszterét, és az új kincstárnok bejelentette a parlamentben, hogy a piaci zavarok stabilizálása érdekében szinte az összes adócsökkentési tervet visszavonja.

 

“Elismerem, hogy hibákat követtünk el, és sajnálom ezeket, de már kijavítottam a hibákat. Új kancellárt neveztem ki. Helyreállítottuk a gazdasági stabilitást és a költségvetési fegyelmet” – fogalmazott Truss a BBC-nek.

 

A miniszterelnök ott ült a parlamentben új pénzügyminisztere mellett, amikor Jeremy Hunt bejelentette a „hátraarcot”.

 

“Egy olyan ország vagyunk, amelyik teljesíti ígéreteit és fizeti adósságait. És amikor ez megkérdőjeleződik, mint ahogyan megtörtént, ez a kormány meghozza a szükséges, nehéz döntéseket annak érdekében, hogy biztosítsa a nemzeti pénzügyeinkbe vetett bizalmat. Ez szemet szúróan nehéz döntéseket jelent.”

 

A befektetők üdvözölték, hogy adócsökkentés helyett inkább kiadáscsökkentést jelentettek be.

Liz Truss népszerűsége azonban így sem mozdult el a mélypontról, egyes tory képviselők már nyíltan tervezgetik, hogyan lehetne eltávolítani őt a Downing Street 10-ből.

Forrás: hu.euronews.com

A nyitókép illusztráció.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek