Lloyd Blankfein lehetséges gazdasági recesszióra figyelmeztet

A Goldman Sachs korábbi elnök-vezérizgatója lehetséges gazdasági recesszióra figyelmeztet

A The Washington Times jobboldali-konzervatív amerikai napilap online cikke a CBS  baloldali-liberális amerikai televíziós csatorna interjúját ismerteti, melyben Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs pénzügyi óriásvállalat korábbi elnök-vezérigazgatója arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy készüljenek fel egy lehetséges gazdasági recesszióra.

A The Washington Times, amerikai napilap online cikkében hangsúlyozza a CBS amerikai televíziós csatorna interjújában elhangzott kérdést és az arra adott választ.

– Margaret Brennan, a CBS “Face the Nation” (Nézz szembe a nemzettel) című vasárnapi hírműsorának washingtoni műsorvezetője,a többi között azt kérdezte Blankfeintől: várható-e recesszió az amerikai gazdaságban?

Lloyd Blankfein a New York-i székhelyű multinacionális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató óriásvállalat korábbi csúcsvezetője válaszában megerősítette,

eljött az ideje, hogy az amerikaiak inkább romló gazdasági jövővel számoljanak, jóllehet a gazdasági recesszió nem törvényszerű. Mindenesetre határozottan nagy a kockázata. Ha nagyvállalatot vezetnék, nagyon is készülnék erre. Ha fogyasztó volnék, nagyon is készülnék erre. Ám a recesszió nincs kőbe vésve!

Fogalmazott Lloyd Blankfein, a pénzügyi óriásvállalat jelenlegi vezető, rangidős elnöke.

A pénzügyi szakember a CBS-interjúban kifejtette: az infláció jelentette növekvő költségek egy része belátható ideig velünk marad, és a legszegényebb amerikai fogyasztókat fogja leginkább sújtani.
“Nehéz lesz az embereknek takarékoskodniuk, de sokaknak már így is van megtakarításuk. Nem fogják tudni könnyen és gyorsan növelni ezeket a megtakarításokat az infláció miatt, de sokkal jobb helyzetben vannak most, mint amilyenben voltunk akkor (2008-ban)” – mutatott rá a vállalatvezető.

Lloyd Blankfein 2006 és 2018 között állt a Goldman Sachs legmagasabb posztján, és ő kormányozta át a céget a 2008/2009-es pénzügyi válságon, amikor a washingtoni szövetségi pénzügyminisztérium a 2008-ban létrehozott, azonnali pénzügyi segélyprogramja (TARP) keretében 10 milliárd dolláros kölcsönt nyújtott a vállalatnak.

A Goldman Sachs végül 2009 júniusában kamatostul visszafizette az állami hitelt.

Nyitókép: 168.hu

Forrás. MTI

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek