3-hetes lockdown-ra lenne szükség Krajniak szerint

Mindenkire egyaránt érvényes lockdown-ra lenne szükség a covid elleni korlátozások fokozatos szigorítása helyett  – állítja Milan Krajniak (Sme rodina) szlovák munkaügyi miniszter.

Peter Pellegrini független képviselő, a parlamenten kívüli Hlas vezetője szerint szigorú zárlat csak akkor jöhetne szóba, ha a kormány azonnali segítséget tud nyújtani az embereknek (például az érintett vállalkozásoknak).

Krajniak szerint szigorúbb intézkedésekre lenne szükség, mely az oltottakat ugyanúgy érinti. A megoldást a mobilitás visszaszorításában látja. Pellegrini szerint szigorú lezárások csak akkor jöhetének számításba, ha a kormány kész azonnali gazdasági segítséget nyújtani a vállalkozásoknak. Kivetnivalót lát továbbá abban is, hogy az oltatlanok az új korlátozások értelmében nem mehetnek elektonikai szaküzletekbe, teszt nélkül munkába azonban igen.

A két politikus egyetért abban, hogy nem támogatná a kötelező védőoltás bevezetését. Pellegrini szerint ez óriási közfelháborodást, esetleges zavargásokat keltene.

Forrás: tasr, bumm.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek