Lopott autóval, ittasan vezetett, fának hajtott

A megalapozott gyanú szerint a férfi jogtalanul elvitt egy utcán parkoló gépkocsit, majd egy fát kidöntve állt meg Törökszentmiklóson.

Egy helyi lakosnak visszahozta a kollégája a korábban kölcsönkért gépkocsiját Törökszentmiklóson, 2021. február 20-án a déli órákban. A sértett a járművet átvette, azonban a gyújtáskapcsolóból az indítókulcsot nem vette ki, mert a gépkocsival csak későbbiekben szándékozott beparkolni udvarára. A bejelentő egy óra múltán azt tapasztalta, hogy az autóval nagy sebességgel elhajt egy ismeretlen.

A gépjárművel jogtalanul távozó illetéktelen nem jutott messzire, hiszen alig 450 méter megtétele után lehaladt az úttestről és egy fát kidöntve állt meg, majd a gépkocsit hátrahagyva, elmenekült a helyszínről. Az időközben kiérkező egyenruhások rövid idő elteltével elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, aki kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy „elfáradt a sok sétától”, ezért ült be az útjába kerülő autóba. A nyomozók megállapították, hogy az alkalmi sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, sőt a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást a 27 éves jogsértővel szemben.

police.hu

HírMix | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek