„Fideszes” módszer: „lopta” romaprogramját a Momentum?

Igazi pofátlanságot művelhetett a marketingpárt: a velük szimpatizáló roma aktivista saját munkáját látta viszont az ellenzéki párt romákat érintő programjaként. „Plagibá” után itt a plagipárt?

Tíz nappal ezelőtt külön aloldalon hozta nyilvánosságra a hatalomátvételre készülő progresszív párt, hogy bizony nekik is van romaprogramjuk.

Az itt található szövegben van minden, ami szemnek és tudatnak kedves, kiváló integrációtól kezdve egészen a jó munkahelyig. Megszólalt a nyilvánosságra hozatal kapcsán Donáth Anna EP-képviselő mellett az a Lőcsei Lajos, aki a párt roma stratégiájáért felelős.

Eddig minden szép és jó, jövőre választások jönnek, tehát meg kell adni a módját annak, hogy a cigányság szavazatait is begyűjtse a „felcsúti perre” készülő párt.

Azonban úgy tűnik, április 22-én az örömbe egy üröm is vegyült, ugyanis Lakatos Béla – aki crédóját tekintve Ács volt polgármestere – Facebook-oldalán azt közölte: bizony, a megjelent program nagyon hasonlít az ő elképzeléseire – nagyjából bekezdésekben különbözik csak.

Mivel nem sorolta fel tételesen, mi a hasonlóság, ezért csak azt tudjuk, amit ő írt, azaz hogy a Momentum romaprogram-felelősei nem kértek engedélyt tőle azért, hogy átvegyék – szavai szerint „lenyúlják” – az ő szellemi termékét, és a sajátjuként hivatkozzanak rá.

Hozzátette: ez szerinte „fideszes módszer”, akárcsak az, hogy nem hívták meg szakmai vitára.

Sajnálatosan Lakatos Béla törölte a posztját péntek délelőttre, így csak az alábbi képernyőmentés van meg.

Így nem állítjuk biztosra, hogy a Momentum lenyúlta volna Lakatos Béla programját, azonban ameddig nem bizonyosodik be az ellenkezője, élhetünk a gyanúval, hogy az a marketingpárt, amelyik a kormányzati lopással kampányol a hatalomrakerülésért, nem átallik lopni akkor, ha a saját sikeréről van szó.

Vajon ha netán kormányra kerülnek, akkor a lenyúlást miként fogják hívni Momentumék? Programnak?

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek