Puskával lőttek agyon lovakat Óbáston

A rimaszombati járásbeli, túlnyomórészt magyarok által lakott Óbást községben történt borzalomról számolt be a Joj TV. 4 ló pusztult el, ebből kettő kanca vemhes volt.

A lovak cseh tulajdonosa elmondta, hogy az egyik hétéves kanca még életben volt a lövések után. Vemhes volt, a sérülései miatt pedig megindult a szülés, de a csikó elpusztult, a kancát pedig el kellett altatni, hiába vitték állatorvoshoz és küzdöttek hat órán keresztül az életéért. A csikót is lövés érte a anyja hasában.

A tulajdonosok 4 lovukat vesztették el, melyek arab telivér és ír cob fajtájúak voltak.

A lövéseket este hat óra körül adták le, fél órával később a tulajdonost felhívta egy helyi vállalkozó, egy vadász. A telefonban azt állította, hogy szerencsétlenség történt, és lelőtték a lovait.

A lelőtt lovak a kifutó különböző pontjain hevertek, a tetemeiket viszont ismeretlenek elhurcolták, csak vérfoltok és keréknyomok maradtak utánuk. A tulajdonos szerint bizonyítékok eltüntetéséről van szó.

A falubelieket az is megrémítette, hogy a község irányába érkeztek a lövések. Valószínűleg egy dombról, mintegy 600 méterre a lovak tulajdonosának telkétől. Martin elmondta, hogy szemtanúk látták a lövéseket, és egy infrasugaras céltávcsövet is. A lövedékeknek abból az irányból át kellett haladniuk a házak között is.

Mária Faltániová kerületi rendőrszóvivő közölte, büntetőeljárás indult vagyoni károkozás címén. Egyelőre nem tudni ki lőtt. A vadász, aki felhívta a tulajdonost, először azt állította, hogy egy vendége adta le a lövéseket, miután a lovak rátámadtak, később viszont már azt, hogy ő maga volt a lövész. Az indítéka egyelőre ismeretlen.

Forrás: parameter.sk, JOJ TV

Még több hír Felvidékről: V4 Panoráma


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek