Lövés találta el az iglói alapiskola egyik diákját

Szerda délelőtt az egyik iglói (Spišská Nová Ves) alapiskolában, Szlovákiában, egy fiú meglőtte az osztálytársát, aki a fején sérült meg. Az elsősegélynyújtást követően a sérült fiút a helyi kórházba szállították.

A baleset egy lövész szakkörön történt. A sebesülés súlyossága egyelőre nem ismert, de a sérült nincs életveszélyben. A rendőrség büntetőeljárást indított testi sértés bűncselekménye miatt. Miroslav Nováček, a Z. Nejedlého 2 Alapiskola igazgatója közölte. „Az iskolában nem szándékos lövöldözés történt. A sportképzés óra témája a sportlövészet volt, ekkor sérült meg egy tanuló.”

A kiskorút légi úton fogják Kassára (Košice) szállítani, és ott fogják megműteni. A 13 éves fiú fejsérülését állítólag egy légpisztolyból leadott lövés okozta. A diákot a kassai gyermekaneszteziológiai és intenzív terápiás klinikára szállítják, ahol idegsebészek folytatják a kezelését.

Forrás: bumm.sk, tasr

Fotó: TASR/Radovan Stoklasa


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek