M4-es: elérte az utolsó pillért az új Tisza-híd jobb pályaszerkezete

A Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében épülő átjárón már csak két munkafázis van hátra a hídszerkezet végleges helyére érkezéséig.

Újabb tolási fázist végeztek el sikeresen az M4-es gyorsforgalmi út fejlesztésében épülő Tisza-hídnál Tiszapüspöki térségében – értesült a Magyar Építők.

Most a jobb pályaszerkezet lépett egyet előre.

Mint írják, a gyorsforgalmi út Szolnokot északról elkerülő szakasza mintegy 27 kilométer hosszan készül el Abony és Törökszentmiklós között. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházása két alprojektben valósul meg, a híd munkálatai a második szakaszban valósulnak meg, a Duna Aszfalt Zrt. jóvoltából.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Ismetetik: az új Tisza-híd 758 méteres szerkezeti hosszúsággal, valamint az ártér feletti híd 416 méteres szerkezeti hosszúsággal készül el, összesen több mint egy kilométeren.

A kivitelezés kezdete óta pályánként 668 méternyi tolást végeztek el, míg a hátralévő két tolás (T16 és T17) alkalmával még 113,8 métert halad a szerkezet a végleges helyére érkezéséig.

Az utolsó illesztések elvégzése után a Tisza nyugati partján megszüntetik az acélszerkezeti szerelőterületet, és ezen a szakaszon megindulhat az útfelület kivitelezése.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek