Ma kezdődik a Markízával kapcsolatos hamis váltók ügyének tárgyalása

A bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) nem tart nyilván semmilyen olyan akadályt, amely befolyásolná a Markíza TV-t érintő váltóhamistási ügy tárgyalását.

Katarína Kudjaková emlékeztetett, hogy a letartóztatásban lévő Marián Kočner vállalkozó kérte a bíróságot, hogy az ő jelenléte nélkül folyjon a tárgyalás.

A Kuciak-ügy miatti letartóztatásban lévő Marian Kočner vállalkozó, és nyomkövető lábperecet viselő exminiszter, Pavol Rusko – aki egyben a Markíza tévé volt elnöke is – ellen márciusban emelt vádat a Speciális Ügyészség ügyésze a Markízával kapcsolatos hamis váltók ügyében.

A vádemelési javaslat szerint tettestársakként követték el a pénz- és értékpapírok hamisításának, módosításának vagy illegális előállításának bűncselekményét, illetve akadályozták az igazságszolgáltatást, közel 70 millió eurós kárt okozva.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép: Nový Čas


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek