Ma Orbán Viktor a 23. évértékelőjét tartja a Várkert Bazárban

Ma 15 órakor a Várkert Bazárban tartja 23. évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, és szombaton hivatalosan is elstartól a kampányidőszak. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség a rendezvény megtartására, ezért a kormányfő a parlamentben a tavaszi ülésszak megnyitójaként mondta el politikai helyzetértékelő beszédét. A kormányfő beszédét az M1 és a hirado.hu élőben közvetíti.

Az első évértékelő beszédét 1999-ben, az első miniszterelnöki ciklusa alatt tartotta Orbán Viktor, és ezzel hagyományt teremtett: azóta minden esztendő elején áttekinti az elmúlt évet, illetve ismerteti a következő időszak kormányzati feladatait.

Az idei beszédben minden bizonnyal hangsúlyos elem lesz a családpolitika és a kedvezmények bővítésének tervei, a 13. havi nyugdíj visszavezetése, a gazdaság jó teljesítménye és járvány utáni sikeres újraindítása, továbbá a fiatal generációk megsegítése, például az szja-mentesség bevezetésével.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség a rendezvény megtartására, ezért a kormányfő a parlamentben a tavaszi ülésszak megnyitójaként mondta el politikai helyzetértékelő beszédét a 2020-as esztendőről.

Akkor beszédében Orbán Viktor miniszterelnök kitért a száz évvel korábban hazánkra kényszerített trianoni békediktátumra. Kijelentette, hogy a kormány folytatja a családvédelmi lépéseket, és fontos feladatnak nevezte a gazdasági növekedés fenntartását, a munkahelyek megőrzését, aminek alapjául az adócsökkentést jelölte meg.

Felvázolta a klímapolitika és a természetvédelem terén várható kormányzati intézkedéseket. Fontos célként határozta meg, hogy a Magyarországon előállított energia 2030-ra 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen.

Az elmúlt tíz év eredményeit kifejtve Orbán Viktor hangsúlyozta: a külső és belső egyensúly megtartása mellett az ország fenntartható növekedése az elmúlt száz év egyetlen másik évtizedére sem volt jellemző. Mindez úgy, hogy a növekedés előnyei a társadalom széles rétegeihez jutottak el.

Azt is jó hírnek nevezte, hogy 2010 és 2018 között 90 ezerrel több gyermek született, mint abban az esetben született volna, ha minden maradt volna a 2010-es tendenciák medrében.

„Ilyen száz év után itt állni annak a bizonyítéka, hogy az Úristennek tervei vannak velünk. Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindenek fölött. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta a 22. évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

Forrás: hirado.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek