Utolsó útjára kísérték Fülöp herceget

Szombaton délután tartották az április 9-én 99 éves korában elhunyt, II. Erzsébet királynő férjének a temetési szertartását a windsori kastélynál. A koronavírus-járvány miatt csak harmincan vettek részt, a szertartáson a királyi családból és a közeli barátok közül.

II. Erzsébet királynő a többi családtagtól külön ült, de mindenkinek maszkot kellett viselnie és megfelelő távolságot kellett tartania a Szent György-kápolnában. A gyászmenetet és a szertartást élőben közvetítették a brit tévék, és sokan figyeltek Vilmos és Harry hercegre is. A testvérek a gyászmenetben egy sorban, de nem teljesen egymás mellett mentek a kápolnához, mivel unokatestvérük is közöttük kapott helyet.

A szertartás után viszont Harry előbb Katalin hercegnével beszélgetett, majd Vilmos és Harry együtt beszélgetve ment vissza a windsori kastély épületébe.

Azt kérték, hogy ne menjenek a windsori kastélyhoz az emberek, de így is több százan voltak

A Buckingham-palota mindenkitől azt kérte, hogy a járványra tekintettel lehetőleg senki se menjen a windsori kastélyhoz, és inkább egy online lehetővé tett felületen fejezzék ki részvétüket. Azonban az út mentén így is több százan figyelték szombaton, ahogy a katonák vonultak a kastély felé.

A héten is sokan helyeztek el virágokat a Buckingham-palota és a királyi családhoz köthető más épületek közelében Fülöpre emlékezve, aki a királyi család egyik legnépszerűbb tagjának számított.

 

Forrás: MTI

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek