MABISZ: tűzkárokra 6,5 milliárd forintot fizettek ki a tavaly a biztosítók

Tavaly több mint 6100 tűzeset ügyében fordultak az ügyfelek a biztosítókhoz

2021-ben a biztosítók tűzkárra 6,5 milliárd forintot fizettek ki a mintegy 6100 tűzesetre Magyarországon – írta az MTI a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleményére hivatkozva.

2021 a kifizetett összegeket illetően 2010 óta a harmadik legdrágább volt.

A hivatkozott közleményben Összehasonlításképpen megemlítették, hogy a tavalyi viharszezonban – amely kirívóan katasztrofálisnak bizonyult és a lakásbiztosítási kárkifizetések egyik legnagyobb tételét jelenti – 9,1 milliárdot fizettek ki.

A Mabisz összesítése szerint 2010 és 2021 között tűzkárra térített összeg meghaladta a 62 milliárd forintot a mintegy 77 ezer bejelentés nyomán.

Tapasztalatok szerint a legtöbb lakástűz a konyhában keletkezik, második legveszélyesebb terület a lépcsőház, de előfordulásukat tekintve előkelő helyen szerepelnek az erkélyen keletkezett tüzek, amelyek egyértelműen a dohányzással vannak összefüggésben.

A lakástüzek többségénél nem közvetlenül a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Mindez megelőzhető, ha füstérzékelő van a lakásban – hívta fel a figyelmet a szövetség a közleményében.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek