Madame Tussauds legnagyobb sztárjai láthatók a most nyílt kiállításon Budapesten

Több világváros után május 25-én Budapesten, a Palazzo Dorottyában is megnyílt a nagyközönség előtt a Madame Tussauds-kiállítás 51 élethű magyar és külföldi viaszfigurával.

 

A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai sajtópremierjén Chris Scurrah, a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője felidézte, hogy a Merlin a világ egyik legnagyobb szolgáltatója, évente 67 millió látogatót vonz olyan attrakcióival, mint a Legoland, a London Eye, a Sea Life és a Madame Tussauds-panoptikum – fogalmazott.

Mint kiemelte, a Madame Tussauds Budapest az első egyedileg fejlesztett és újonnan épített franchise helyi partnerekkel.

 

Mátyás király viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án
(Fotó: MTI/ Bruzák Noémi)

 

Paul Fox, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete úgy fogalmazott, hogy nemcsak a világhírű kiállítás terjeszkedését ünnepelik, hanem Budapest gazdag kulturális örökségét és vibráló szellemiségét is. A nagykövet kiemelte, hogy nagyszerű brit márka veti meg lábát Magyarországon, és jelenleg ez az egyetlen Madame Tussauds-panoptikum Közép-Európában.

 

Ferenc pápa viaszszobra (Fotó: MTI/ Bruzák Noémi)

 

Kreinbacher József, a Madame Tussauds Budapest tulajdonosa Pablo Picassót idézve azt mondta: “Minden, ami elképzelhető, az valósággá válik, és minden, amit az emberi képzelet el tud képzelni, az megvalósítható”.

 

Ajándék Budapestnek ez a tárlat

 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere úgy fogalmazott, hogy a 150 éves Budapestnek egyfajta ajándék a Tussauds-panoptikum, amelynek viaszfigurái olyan emberközeli érzést adnak, mintha közös történetünk lenne az itt látható hírességekkel. Mint mondta, ezen a kiállításon megtalálhatók a jelen, a múlt és a régmúlt figurái is, ami kicsit olyan, mint maga az egész város.

 

Puskás Ferenc labdarúgó viaszszobra (Fotó:  MTI/ Bruzák Noémi)

 

A szervezők közleménye szerint a világ 24. Madame Tussauds-produkciója 51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó installációkat hozza el a közönségnek.

 

Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású híreséggel találkozhatnak a látogatók, ezek kizárólag a budapesti produkció számára készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. A dokumentum felidézi, hogy a tervezési szakaszban megkérdezték a közönséget, hogy kikre lenne kíváncsi a leginkább.

 

A tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal találkozhatnak a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán, és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világban is.

 

Szent István király és a csodaszarvas viaszba öntve (Fotó: MTI/ Bruzák Noémi)

 

Magyar és külföldi személyiségek is helyet kaptak a budapesti Madame Tussauds-kiállításon: többek között Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István és Zámbó Jimmy, valamint Ferenc pápa, a néhai II. Erzsébet királynő, Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penélope Cruz, Hszi Csin-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ronald Reagan, Steven Spielberg és Donald Trump viaszszobra látható.

Kizárólag Budapesten találkozhat a nagyközönség Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű szobraival – emelték ki a szervezők.

 

Forrás: MTI

Nyitókép:  Tom Hanks viaszszobra a budapesti panoptikumban (Fotó: MTI/ Bruzák Noémi)

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek