Madárcsoda jelent meg Kiskőrösön

Egy kiskőrösi férfi kertjében jelent meg a feketetorkú rigó, ami Magyarországon nagyon ritkának számít. Fotó is készült a madárról. 

Az ritka eseményről a Birding Hungary számolt be a facebook oldalán.

Nyúl Mihály vasárnap reggel figyelt meg a háza mellett egy feketetorkú rigót. Ez egy hatalmas szenzációnak számít, hiszen 2013-ban láttak először ilyen madarat hazánkban. Azóta sem sikerült lencse végre kapnia senkinek. A kiskőrösi férfi elmondta, hogy a teraszuk szőlőlugasára ült be, ahonnan fél órát követően elzavarta egy fekete rigó. Később többször is előkerült az utca többi kertjében. Körülbelül 10 óra 30 perc után eltűnt és nem került elő. Aggódni nem kell érte hiszen tápálékot talál majd magának, hiszen alma szőlő minden van arra felé ami csak kell egy madárnak.

A feketetorkú rigó Oroszország, Kína és Mongólia területén fészkel, telelni délre vonul. Kóborló példányai Európa nagy részére is eljutnak. Természetes élőhelyei az északi erdők, mérsékelt övi erdők, szubtrópusi vagy trópusi füves puszták, valamint legelők, ültetvények, szántőföldek és vidéki kertek.

 

Juhász Márta

Ha tetszenek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek