Madárgyűrűzéssel egybekötött családi napot tartottak Kecskeméten

A madárgyűrűzés eszközeivel és indokaival ismerkedhettek meg az érdeklődők a kecskeméti Természet Házában, szombaton – számolt be a programról a szervező Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a közösségi oldalán.

A családi napon Varga Péter természetvédelmi őrtől tudhatták meg a jelenlévők, hogy miért van szükség egyáltalán a madárgyűrűzésre, milyen eszközökkel történik, és hogy is néz ki pontosan a folyamat.

Az igazgatóság kertjében, a Hankovszky-ligetben kihelyezett függönyhálókkal megfogott példányokkal testközelből ismerkedhettek meg az érdeklődők, a szerencsések még a madarak elengedésében is közreműködhettek.

Gyűrűzés közben információkat kaptak az adott fajról, például hogyan lehet megkülönböztetni a széncinegéknél a hímet és a tojót a hasukon látható fekete csík alapján, vagy hogyan határozható meg a fekete rigó kora.

Zömében széncinegéket fogtak, de akadt a hálóba kék cinege, fekete rigó, erdei pinty és csíz is. A gyűrűzés után a gyerekek hazavihető madárkalácsot készíthettek és különféle madaras játékokban is elmélyülhettek — írja közösségi oldalán az igazgatóság. – írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek