Madárparadicsom Kiskunhalason

Igazi madárparadicsom van a kiskunhalasi Bánegyháza utca egyik házának kertjében. Az sem ritka hogy egyszerre több száz madár tartózkodik a helyszínen. 

A hangos madárcsicsergés nem zavarja a szomszédokat, a helybeliek közül sokan a csodájára járnak a helyi madárrezervátumnak. Vin­cze László két éve komolyabban is elkezdett foglalkozni a madarakkal. Mostanra pedig már egy igazi madárparadicsomot alakított ki a kertjében, ahol órákat tölt el másik kedvenc elfoglaltsága, a horgászat mellett.

Több etetőhelyet is kialakított László. A fák magasabb ágaira akasztja a cinegegolyókat, viszont a földre helyezett etetőtálcából is szívesen csipegetnek a madarak a kertben, ahol gyakori vendég a csíz, a balkáni fakopáncs, a fenyőpinty, a gerle, a kék cinege, a széncinege, az őszapó és a zöldike is.

László nem csak eteti a madarakat, de fényképeket is készít róluk. A madarak megfigyelése mindig is a kedvenc időtöltése volt. A terasz alatt kialakított magtárolóban rengetegféle eleség van, mivel a madarak eltérő módon táplálkoznak.

A legolcsóbb a napraforgómag és a köles, de emellett teszek ki fekete diót, földi­mogyorót, kesudiót, illetve kapnak pisztáciát is, ami kifejezetten téli eleségnek számít – magyarázta László, aki nem boltban vásárolja, hanem maga készíti a cinegegolyókat darált nyers kacsatesthájból, kölessel, kukoricadarával és napraforgóval összegyúrva. A madárkalács is magas tápanyagértékkel bír, amit szintén saját maga készít, marhafaggyúból, különféle magokból és szotyolából.  – írja a baon.hu

 

Juhász Márta

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek