Mága Zoltán szeptemberben újra koncertezik és mesterkurzust tart Pekingben

Mága Zoltán hegedűművész szeptemberben újra koncertezik és mesterkurzust tart Pekingben, miután a magyar zenét népszerűsítő, Hegedűvel a világ körül című turnéja keretében teltházas hangversenyeket adott a kínai fővárosban – közölte az MTI-vel a művész menedzsmentje szerdán.

A hegedűművész a koncertkörút zárásaként a magyar népzenét és cigányzenét ismertette meg a Pekingi Központi Zeneakadémia hallgatóival, majd kollégáival mesterkurzust tartott a növendékeknek és koncertet is adott. A hegedűművész egyedi műsorral készült a pekingi koncertekre: a legnagyobb magyar zeneszerzők művei egyedi hangszerelésben, cigányzenével ötvözve csendültek fel.

A művészt felkérték arra is, hogy szeptemberben újra tartson mesterkurzust és adjon koncertet a Pekingi Zeneakadémia Nagytermében.

Mága Zoltán a turné idején tárgyalásokat folytatott jövő évi újévi koncertje kínai televíziós bemutatójáról. A jubileumi újévköszöntő koncert sztárvendége a világ legismertebb zenei szaktekintélye – mások mellett Beyoncé, Madonna és Mariah Carey producere – a 19-szeres Grammy-díjas David Foster lesz. A teljes gálaműsort az amerikai PBS tévétársaság rögzíti.

A hegedűművész a budapesti újévi koncert programját elviszi a kínai és az amerikai publikumnak. A tervek szerint a budapesti és a bécsi újévi gálaműsor után Amerika több városában, majd a milánói Scalában, valamint Pekingben is láthatja a közönség a hangversenyt.

A kedden zárult pekingi koncertsorozat a Hegedűvel a világ körül címmel 2014 tavaszán útjára indított, a magyar zenei kultúrát népszerűsítő világ körüli turné egyik fontos helyszíne volt. A turné keretében Mága Zoltán többek között a New York-i Carnegie Hallban, Los Angelesben, a Walt Disney Concert Hallban, a hollywoodi Dolby Theatre-ben, Washingtonban, Torontóban, Szöulban koncertezett.

 


Hasonló cikkek