Magasabb béreket követeltek az elégedetlen kelet-szlovákiai alkalmazottak Kassán

Több mint 3000 kelet-szlovákiai alkalmazott tiltakozott kedd délután Kassán az alacsony bérek ellen. Az alkalmazottak „Stop elszegényedés”, „Elég volt az alacsony bérekből”, vagy „Az alacsony bérek miatt elnéptelenednek a régiók” feliratú transzparensekkel vonultak végig a városközponton.

A menetre a KOVO szakszervezet kampánya keretében került sor. A szakszervezetisek hangsúlyozták, hogy Szlovákia lakosainak jelentős része olyan keveset keres, hogy az a standard életszínvonal fenntartásához sem elég. Az alkalmazottak felének nettó jövedelme a 616 eurót sem éri el. A bruttó havi átlagfizetés 1013 euró, a nettó jövedelem csupán 770 euró, de ennyit is csupán az alkalmazottak 32 százaléka keres.

“Nincsenek alternatív álláslehetőségek és a munkáltatók ezt ki is használhatják, pedig ha a szlovák gazdaság összehasonlítható az EU gazdaságával, akkor itt az ideje ehhez igazítani a szlovákiai béreket is. ” – hangsúlyozta Jozef Balica, a szakszervezet tagja.

Forrás: tasr, bumm.sk

Nyitókép: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek