Nyaralás online foglalása
Turizmus

3+1 dolog, amire figyeljünk online szállásfoglaláskor

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az online szállásfoglalás, mely nagyon egyszerű, de nem árt odafigyelni néhány dologra.

A járvánnyal kapcsolatos szabályok enyhítése után már nem csak álom, hogy idén nyaralni, kirándulni menjünk. Többen valószínűleg belföldi úticélt választanak, de a bátrabbak néhány külföldi országot is meglátogathatnak.

Az internet adta lehetőségeket kihasználva le tudjuk foglalni a szállásunkat előre online, tulajdonképpen a világ bármelyik szegletére indulunk is. Ez a legkényelmesebb módszer, hiszen így lehetőségünk nyílik összehasonlítani a különböző szállásadók ajánlatait, valamint hosszas telefonálgatások, emailezések, időpontegyeztetések nélkül tudunk számunkra megfelelő szállást találni.

Azonban nem árt néhány dologra odafigyelni, hiszen ahogyan az internetes vásárlás kapcsán, itt is léteznek átverős oldalak. A nyaralásunk szóljon csak a pihenésről, ne pedig a bosszúságokról, melyet egy másmilyennek ígért, vagy egyáltalán nem létező szállás okoz.

Éppen ezért válasszunk megbízható, ismert szálláskereső oldalakat, vagy pedig foglaljunk közvetlenül a kiválasztott hotel/apartman honlapján keresztül!

Külföldi weboldalaknál pedig még inkább legyünk óvatosak! Bármennyire is csábítóak, ne dőljünk be az irreálisan alacsony áraknak! Inkább nézzünk utána más portálokon is, ha nem találkozunk máshol hasonló árakkal, akkor nagy eséllyel átverésről lehet szó.

Továbbá a vírus jelenlétéből fakadóan próbáljunk lemondható szállást keresni. Nem árt mindenre felkészülni, jó, ha változtatható az időpont, vagy az utazás napját megelőző időszakig ingyenesen lemondható a foglalás. Így biztosan nem lövünk mellé, és nem fog elveszni a pénzünk.

Mi lehet gyanús, mire figyeljünk?

1 Domain név

A szállásfoglaló oldalak nevén túl nézzük meg a honlap domain nevét! Furcsa lehet, ha teljesen más a domain, mint magának az oldalanak a neve, vagy például magyar oldal esetén a .hu és .com végződésen kívül egyéb nem igazán szokott előfordulni. Legyünk körültekintőek!

2 Vélemények

Amennyiben nem találunk magáról a weboldalról, vagy a szállásokról véleményeket, az nem sok jó jelenthet. Továbbá az sem, ha vannak, de ezek egyhangú, rossz helyesírású, valószínűleg robotok által generált leírások.

3 Elérhetőség

Ezenkívül érdemes megnézni, hogy találunk-e elérhetőséget a honlap üzemeltetőihez. Kell, hogy legyen megadva székhely, email cím, telefonszám, amelyeken keresztül fel tudjuk venni velük a kapcsolatot bármilyen kérdés, vagy probléma esetén.

      3+1 Online fizetés

Végül, de nem utolsó sorban az online fizetéssel is legyünk óvatosak! Csak megbízható, ismert szolgáltatón keresztül egyenlítsük ki a szállás ellenértékét (pl. PayPal), vagy ha lehetőségünk van rá, válasszuk a szálláson történő fizetést a biztonság kedvéért! – hívja fel a figyelmet a Rackhost szakértője

 

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB