e_kereskedes
Extra

4 pont a sikerért – az Amazonon

Az Amazonon történő értékesítés számos előnnyel jár együtt. Az első ilyen előny maga az Amazon. Az, hogy folyamatos fejlesztések, valamint egy már népszerű brand áll a te üzleted hátterében és segíti a munkádat, valamint kiterjeszti a lehetőségeidet is.

Az Amazon ugyanakkor nem pénzfa, ahová csak elég felnyúlni és leszedni a magától beérő gyümölcsöket. Mint minden üzlet esetében, itt is szükséged lesz egy jó stratégiára, meg kell felelned a felmerülő kihívásoknak és szembenézned az esetleges nehézségekkel is.

Szerencsére nem kell mindezt támogatás nélkül véghezvinned. Szőke Balázs ingyenesen elérhető minikurzusából rengeteg mindent megtanulhatsz, most pedig ehhez megmutatjuk neked a sikeres Amazon eladók négy legfőbb tulajdonságát.

Legyenek az adatok a középpontban!

Ahhoz, hogy mindig megfelelően gondolkodj, s változtasd, igazítsd a stratégiádat, mindenképpen szükséged van arra, hogy ne érzelmi alapon, ne találomra, hanem az adatok alapján hozd meg a döntéseidet!

A mesterséges intelligencia már rég nem a futurisztikus jövő története, hanem az ezt használó platformok fontos lehetőséget teremtenek felhasználóik számára. Ez pedig nem más, mint az elérhető adatok folyamatos elemzése. A meglévő adatokból előrejelzések, illetve előrejelzési modellek is születhetnek, amelyek alapján változtathatunk meglévő stratégiánkon. A jelenlegi folyamatok, valamint az előrejelzések segítségével megalapozott döntéseket hozhatunk, csökkenthetjük a kockázatokat, a felesleges kiadásokat, megszüntethetjük a sikertelen projekteket, és sikeres eladói terméklistákat alakíthatunk.

Az analitikus gondolkodás következménye lesz az is, hogy egyes munkák idővel kiszervezésre kerülnek és például az is, hogy nemcsak magukat, hanem vásárlói körüket, valamint az ő jellemzőiket is jól ismerik.

Figyelem a vásárlókra és szoros kapcsolatra a beszállítókkal

Nem elég csak a vásárlókkal törődni, ha sikeres Amazon üzletre vágysz! Ugyanannyira fontos az, hogy a beszállítóiddal is szoros kapcsolatot ápolj: működjön köztetek jól a kommunikáció, legyen átlátható az együttműködésetek, és ne legyen kérdés a kölcsönös bizalom sem. Ezekhez megfelelő szerződés is szükséges, amely mindkét fél számára előnyös formában és megfelelő alapokra helyezve fogalmazza meg az együttműködés kereteit.

Széles körű termékkínálat

Egy valóban sikeres Amazon üzlet ritkán működik kis termékpalettával. A profit jelentős mértékben növelhető, és biztonsága, kiszámíthatósága is erősíthető akkor, ha többféle termékkel dolgozik. Ez például biztonság olyankor, ha valamiért az addig legkiemelkedőbb teljesítményt mutató tételek keresettsége váratlanul visszaesik. Emellett a széles kínálat a vásárlóknak is szélesebb körét vonzza majd, ami több eladáshoz fog vezetni.

Igényes terméklisták

Nem elég a változatos termékpaletta, ha a terméklista nem megfelelő, és senki sem ismeri a listáit. A terméklistán a lehető legpontosabb információkat kell nyújtanunk az eladásra kínált árukról, amelyek a termék lehető legrészletesebb bemutatásán túl arról is minél pontosabb képet igyekeznek rajzolni, hogy kiknek és miért érdemes az adott produktumot megvásárolniuk.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB