Színes

5 érdekesség az Adventről

Mindenki tudja, hogy az advent a Karácsonyt megelőző 4 hetes időszak, amikor is a kicsik és a nagyok is lelkesen várják december 24-ét. Azzal viszont már kevesebben vannak tisztában, hogy milyen érdekességek fűződnek ehhez az igazán különleges időszakhoz.  

  1. Egy babona szerint ha az adventi időszakban egy eladósorban lévő lány egy harang köteléből három darabot letép, és a hajába köti azokat, akkor biztos lehet benne, hogy a közeljövőben kérőre talál majd. 
  2. Egy adventi szokás a hajnali zsolozsma. Azok, akik követik az ősi hagyományokat, advent első vasárnapjától kezdve karácsony napjáig minden reggel misére mennek. 
  3. Az első adventi koszorút Johann Hinrich Wichern egy hamburgi evangélikus lelkész készítette az 1800-as években. Eleinte csak gyertyagyújtással jelölte az adventi időszak napjait, de aztán a gyertyákat fa kerékre helyezte.  
  4. Az adventi gyertyák Isten egyre erősödő fényét szimbolizálják. A keresztény szimbolisztika szerint a koszorú kör alakjának is van jelentése. Ez Isten örökkévaló szeretetét jelképezi, míg az örökzöld ágak, jellemzően fenyő, a remény és az örök élet szimbólumai. 
  5. Az első adventi kalendáriumot egy anyuka készítette a kisfiának, aki nem bírt Karácsonyig várni, hogy megkapja az ajándékait. Az édesanya fogott egy kemény papírdarabot, és 24 kis csokidarabot tűzött rá, amiből a fia minden nap megehetett egyet. 
Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB